vineri, 21 septembrie 2012

O nouă reţetă. Zic eu reuşită!

Pad Thai 






Ingrediente :

300 g tăiţei de orez
2 morcovi
un dovlecel verde (zucchini)
10 ciuperci medii
o tulpină de ţelină
un piept de pui
ghimbir proaspăt
4 căţei de usturoi
3 cepe
sare, piper
125 ml sos de soia
o lingură oţet balsamic
2 linguri zahăr brun 
1/2 linguriţă fulgi ardei iute 
2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare :

Se taie pieptul de pui în cubuleţe. Se pun într-un castron împreună cu 100 ml sos de soia, 2 căţei de usturoi şi o ceapă tăiate mărunt, zahărul brun, oţetul balsamic, sucul de lămâie, fulgii de ardei iute, sare şi piper. Se pun la frigider timp de o oră. În acest timp, se taie morcovii si dovlecelul fâşii, ciupercile şi ţelina felii. Tocăm mărunt restul de usturoi, ceapa si ghimbirul. Acestea se pun primele în tigaie, apoi morcovii cu ţelina şi dovlecelul cu ciupercile ultimele. Se condimentează după gust cu sare, piper, 25 ml de sos de soia. În paralel ce fierb tăiţei si puiul se prăjeşte în tigaie. La final se adaugă totul peste legume şi se poate servi.


POFTĂ BUNĂ!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu